Nie taplajmy się w negatywności, bo ....
Dziś zdradzę Wam wielką tajemnicę, coś co kiedyś odnalazłam w literaturze poświęconej manifestacji, kreacji i prawom rezonansu i co z powodzeniem stosuję od wielu lat.

17 sekund
Gdy utrzymujesz myśl (lub uczucie) przez 17 sekund bez wprowadzania sprzeczności, negatywnych myśli lub zwątpienia, to myśl ta zaczyna przyciągać myśli o podobnej wibracji.
To jest coś w rodzaju “punktu zapłonu” (combustion point) - moment, w którym energia twojej intencji zaczyna się kumulować.

68 sekund
Jeżeli uda Ci się utrzymać skupienie (czystą myśl) przez 68 sekund (czyli cztery razy po 17 sekund) bez rozproszeń i bez wewnętrznego oporu, wibracja tej myśli staje się bardziej potężna, dostatecznie silna, by zaczęły pojawiać się rzeczywiste manifestacje, czyli zmiany “w fizyczności”.
Po tych 68 sekundach myśl staje się dominującą myślą, co oznacza, że generuje kolejne doświadczenia zgodne z jej wibracją, dopóki nie zmienisz myśli.

Jak to działa w kontekście manifestacji korzystnej vs. niekorzystnej rzeczywistości?

Korzystna manifestacja:
Kiedy świadomie wybierasz myśli/uczucia, które są pozytywne, inspirujące, wnoszące spokój, radość, przebaczenie, wdzięczność itd., i utrzymujesz je przez 17 sekund, lansujesz swoją wibrację w kierunku, który przyciąga podobne pozytywne zdarzenia. Jeśli kontynuujesz przez 68 sekund, tworzysz silniejszą energię manifestacji, która może zacząć przekładać się na zmiany materialne, zauważalne synchroniczności, lepsze samopoczucie lub wpływ na otoczenie.

Niekorzystna manifestacja:
Reguły te działają również “w drugą stronę”. Oznacza to, że jeśli myślisz negatywnie / jesteś w złych emocjach i utrzymujesz tę myśl lub emocję przez 17 sekund, zaczynasz przyciągać więcej myśli o podobnej, negatywnej wibracji. Jeśli trwasz w tym stanie przez 68 sekund bez próby zmiany, możesz nieświadomie manifestować rzeczy, których nie chcesz - nieprzyjemne sytuacje, pogorszenie nastroju, więcej przyczyn do frustracji.

Co w praktyce oznacza “utrzymać myśl bez sprzeczności”?
To kluczowa część tej nauki: nie chodzi tylko o myślenie o tym, czego się chce, ale uniknięcie wewnętrznej sprzeczności — czyli:

niezwracanie uwagi na to, czego się boimy, czego nie mamy, co może pójść źle

unikanie natychmiastowych “ale…” typu: „chcę tej pracy ale nie mam doświadczenia”, „chcę być zdrowy ale obawiam się choroby”

Jeśli nawet przez te sekundy pozwalasz negatywnym myślom lub wątpliwościom wkraczać, energia manifestacji osłabia się, bo wibracja jest mieszana.
Na zdrowie
-Marta
555785191_1252208213606765_4104404996254564748_n.jpg
źródło:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.